Paljud inimesed on hakanud koguma kriisivarusid. Mida tuleks ostunimekirja lisada, kui soovid, et su maailmalõpuvarud kestaksid võimalikult kaua?

- Kui konservi sisu on väga happeline, säilib see lühemat aega kui väiksema happesusega toit.
- Foto: PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock
Mitmesugused tegurid määravad, kui kaua säilivad konserveeritud oad, pirnid, tomatid, makrellid või valekilpkonnasupp. Kui toit pannakse konservikarpi või -purki, siis suletakse see hermeetiliselt ning kuumutatakse temperatuuril 110–130 kraadi. Kuumus hävitab mikroorganismid ja ensüümid, mille tõttu toit rikneks ning muutuks söögikõlbmatuks.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Paar miljonit aastat tagasi hakkas inimese aju suurenema erakordse hooga. See nõudis tohutul hulgal energiat. Kust need vajalikud kalorid pärinesid? Siiani on teadlased arvanud, et vastus peitub küpsetatud lihas, kuid uus teooria pakub hoopis teistsuguse seletuse: aju kasvule võisid anda tõuke hapendatud-kääritatud puu- ja köögiviljad.
Kui kaua võib kütust kanistris säilitada?
Värsked puu- ja köögiviljad kuuluvad meie toidulaua kõige tervislikumate valikute hulka. Kuidas on lood külmutatud puu- ja köögiviljadega?
Kestlikkus ja ökoloogilisem jalajälg on jõudnud ka autotööstusesse, kus üha enam tootjaid loodussõbralikke materjale kasutama hakanud on. Kui palju mõjutab see sõidukit hankides ostjat ja kas keskkonnasäästlikud materjalid on praktilised ning kvaliteetsed, säilitades seejuures ka sõidukvaliteedi ning –mugavuse?