• 12.05.25, 20:26

Kas tervislikumad on värsked või külmutatud köögiviljad?

Värsked puu- ja köögiviljad kuuluvad meie toidulaua kõige tervislikumate valikute hulka. Kuidas on lood külmutatud puu- ja köögiviljadega?
10%  kaotavad värsked herned iga päev toatemperatuuril C-vitamiini. Võrdluseks: sügavkülmutatud herned kaotavad alla 10% C-vitamiinist terve aasta jooksul.
  • 10% kaotavad värsked herned iga päev toatemperatuuril C-vitamiini. Võrdluseks: sügavkülmutatud herned kaotavad alla 10% C-vitamiinist terve aasta jooksul.
  • Foto: Yevhen Prozhyrko / Shutterstock
Värsked puu- ja köögiviljad sisaldavad rohkesti kasulikke toitaineid, nagu vitamiine, mineraal­aineid ja antioksüdante. Talvel ei ole värsked saadused enamasti käe­pärast ja siis on külmutatud puu- ja köögiviljad neile hea alternatiiv.

Seotud lood

Lood
  • 01.04.22, 23:59
Kas on tõesti tõsi, et viie sekundi reegel peab paika?
Kas vastab tõele, et mahakukkunud toitu võib pisikuid kartmata süüa, kui see on põrandal olnud kõige rohkem viis sekundit?
Lood
  • 01.09.22, 15:27
Ebaterve suhe toiduga
Eluohtlikud söömishäired levivad laiemalt kui eales varem. Meedikud on nendega kembeldes tihti võimetud. Abi võib olla uuest ravimeetodist, millega peletatakse söömisega seotud sundmõtted peast magnetitega minema.
Lood
  • 09.03.25, 15:10
Miks vorstid mikrolaineahjus lõhkevad?
Miks lähevad viinerid mikrolaineahjus äärtest katki?
  • ST
Sisuturundus
  • 30.07.25, 16:00
Korruseplaan kinnisvaramüügis – miks see on müügiedu võti?
Kinnisvaramüügis loevad detailid ja korruseplaan on sageli alahinnatud, kuid tegelikult määrava tähtsusega müügiargument. Hea korruseplaan ei ole lihtsalt joonis – see aitab ostjal mõista ruumilahendust, tunnetada kodu loogikat ja teha kiiremini otsuseid. Kui soovid kinnisvara müües saavutada paremaid tulemusi, alusta just korruseplaanist.

Tehnoloogia

Ajalugu

Loomariik

Taimed

Füüsika

Sinu keha

Suured teadlased

Tagasi Imeline Teadus esilehele