Jääkuubikud tõusevad klaasis alati pinnale, sest jää on kergem kui vesi. Mis juhtub siis, kui jää sulab? Kas jäävesi jääb ikka pinnale? Kas külma ja sooja vee tihedus erinevad?
Tavaliselt arvatakse, et kõrgema temperatuuriga vee tihedus on alati väiksem, kuid see pole nii. Nimelt on magevee tihedus kõige suurem temperatuuril 4 °C. Seega, kui veekihid anumas on temperatuuril 2, 3 ja 4 °C, siis vajub kõige soojem vesi põhja.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Järved avatakse uisutamiseks, kui jää neil on teatud paksusega. Kas jää tugevus sõltub ka temperatuurist?
Miks me jää peal libiseme? Milline nähtus mängib rolli? Kas asi on selles, et hõõrdumine on olematu, või milleski muus?