Eesti rannikuvetes kasvav põisadru (Fucus vesiculosus) on viimasel ajal pälvinud tänu oma mitmekesistele kasulikele omadustele üha rohkem tähelepanu. Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledži meretoorme väärindamise laboris katsetasid sinimajanduse üliõpilased põisadru töötlemisega, kasutades seda hapendatult ja jahuna maitsva ning tervisliku näkileiva valmistamiseks. Kuivatatud ja jahvatatud põisadru on mitmekülgne looduslik tooraine, mida saab rakendada nii toiduainetööstuses kui ka kosmeetikas ja tervisetoodetes. Seekord oli keskmes tervislik suupiste.
Saepuru on üks suurema mahuga jääkmaterjale, mis jääb Eestis toimuval tootmisel üle. Mida sellega peale hakata? TalTechi hargettevõte ÄIO asutajad Nemailla Bonturi ja Petri-Jaan Lahtvee leidsid sellele küsimusele vastuse ning leiutasid saepurust valmistatud toiduaine.
Õieti peaks "veganlõhe" olema jutumärkides, sest meres pole see kunagi viibinud - tegemist on seentest saadud valkudel põhineva toiduainega, mis, tõsi, näeb vähemalt pildil üsna lõhe moodi välja.
Juuste väljalangemine ja hõrenemine on tõsine ning levinud probleem nii naiste kui ka meeste jaoks. Tegemist on teemaga, mis tekitab palju masendust ja ebakindlust ning mõjub negatiivselt elukvaliteedile. Mis on kõige efektiivseim viis peatada juuste väljalangemine ning juuksed taas tihedaks ja tugevaks saada?