Eesti rannikuvetes kasvav põisadru (Fucus vesiculosus) on viimasel ajal pälvinud tänu oma mitmekesistele kasulikele omadustele üha rohkem tähelepanu. Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledži meretoorme väärindamise laboris katsetasid sinimajanduse üliõpilased põisadru töötlemisega, kasutades seda hapendatult ja jahuna maitsva ning tervisliku näkileiva valmistamiseks. Kuivatatud ja jahvatatud põisadru on mitmekülgne looduslik tooraine, mida saab rakendada nii toiduainetööstuses kui ka kosmeetikas ja tervisetoodetes. Seekord oli keskmes tervislik suupiste.
Saepuru on üks suurema mahuga jääkmaterjale, mis jääb Eestis toimuval tootmisel üle. Mida sellega peale hakata? TalTechi hargettevõte ÄIO asutajad Nemailla Bonturi ja Petri-Jaan Lahtvee leidsid sellele küsimusele vastuse ning leiutasid saepurust valmistatud toiduaine.
Õieti peaks "veganlõhe" olema jutumärkides, sest meres pole see kunagi viibinud - tegemist on seentest saadud valkudel põhineva toiduainega, mis, tõsi, näeb vähemalt pildil üsna lõhe moodi välja.
Kiire elutempo juures muutub kodu järjest olulisemaks paigaks, kus saab korraks aeg maha võtta ja puhata. Seetõttu otsivad paljud pered kodumasinaid, mis oleksid usaldusväärsed, säästaksid aega ja looksid kodus mõnusama keskkonna. Just neid vajadusi täidab rahvusvaheline kodumasinate tootja Midea, mis on Eestis viimastel aastatel kiiresti tuntust kogunud.