• 16.02.24, 06:05

Verre tungivad bakterid teevad paksuks

Teadlased uurisid põhjalikult soolebaktereid ja avastasid erilise mehhanismi, mis pidurdab rasvkoe kasutamist ehk rahvakeeli rasvapõletust ning suurendab samas 2. tüüpi diabeedi riski.
© Shutterstock
  • © Shutterstock
Ülekaaluliste arv maailmas on alates 1975. aastast kolmekordistunud. Kui me midagi ette ei võta, on aastaks 2035 pooled Maa elanikest ülekaalulised. Just niisuguse hoiatuse on andnud maailma ülekaalulisuse föderatsioon (WOF) ja ka teadlased, kes on mures epideemia mõõtmeid võtva rasvumis­tõve pärast, mis levib paljudes maa­ilma paigus. Seepärast üritataksegi iga hinnaga mõista seda tervisehäiret põhjustavaid mehhanisme.

Seotud lood

Lood
  • 19.03.24, 15:15
Linnainimeste võime taimset toitu seedida muutub aina kehvemaks
Läänemaailma suurlinnade elanikud söövad aina enam sellist toitu, kus on väga vähe kiudaineid. Tulemusena võib nende seedesüsteemi võime taimse materjaliga hakkama saada oluliselt nadimaks muutuda. 
Lood
  • 02.10.23, 06:07
Rasvad ja suhkrud programmeerivad aju ümber
Teadlased on välja selgitanud, kuidas mõni toiduaine muudab aju närvivõrgustiku struktuuri nii, et tekib suurem tahtmine ka hiljem sama toitu süüa.
Lood
  • 12.04.24, 07:18
Kehakaalu suurenemine võib muuta iseloomu
Eesti teadlased kombineerisid isiksuseuuringutel saadud tulemusi geeni- ja terviseandmetega ning järeldasid, et kehakaal võib mõjutada inimese iseloomujooni.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.09.25, 09:13
Puitviimistlus ja nahksisustus ei ahvatle – autojuhid ootavad sõidukitelt üha enam keskkonnasõbralikkust
Kestlikkus ja ökoloogilisem jalajälg on jõudnud ka autotööstusesse, kus üha enam tootjaid loodussõbralikke materjale kasutama hakanud on. Kui palju mõjutab see sõidukit hankides ostjat ja kas keskkonnasäästlikud materjalid on praktilised ning kvaliteetsed, säilitades seejuures ka sõidukvaliteedi ning –mugavuse?

Tehnoloogia

Ajalugu

Loomariik

Taimed

Füüsika

Sinu keha

Suured teadlased

Tagasi Imeline Teadus esilehele