Miks lähevad viinerid mikrolaineahjus äärtest katki?
Lõhkevate viinerite saladuse lahendamiseks tuleb mõista mikrolaineahju tööpõhimõtet. Ahju soojendav efekt tuleneb mikrolainekiirgusest, mis läbib paljusid aineid takistamatult ilma neid soojendamata, peegeldub tagasi metallilt ning neeldub vees ja vett sisaldavates ainetes. Kiirguse toimel hakkavad vee molekulid võnkuma sagedusega umbes 5 miljardit korda sekundis. Seda tehes molekulid n-ö hõõrduvad üksteise vastu, millega kaasneb soojuse eraldumine. Kuna enamikus toiduainetes leidub mingil määral vett, soojenebki toit üles.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Kinnisvaramüügis loevad detailid ja korruseplaan on sageli alahinnatud, kuid tegelikult määrava tähtsusega müügiargument. Hea korruseplaan ei ole lihtsalt joonis – see aitab ostjal mõista ruumilahendust, tunnetada kodu loogikat ja teha kiiremini otsuseid. Kui soovid kinnisvara müües saavutada paremaid tulemusi, alusta just korruseplaanist.