Teadlased on välja uurinud, et inimesi, kellele ei meeldi koriandri (Coriandrum sativum) lõhn ja maitse, ühendab eriline geneetiline variatsioon 11. kromosoomis.
Tavaliselt kurdavad selle ürdi vaenajad, et see maitsevat kui seep. 11. kromosoomi variatsioon on seotud geeniga OR6A2, mis kodeerib meie võimet tajuda orgaanilisi ühendeid aldehüüde, mis võivad põhjustada seepi meenutavat maitset ning mõjutada koriandri maitset ja lõhna.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Läänemaailma suurlinnade elanikud söövad aina enam sellist toitu, kus on väga vähe kiudaineid. Tulemusena võib nende seedesüsteemi võime taimse materjaliga hakkama saada oluliselt nadimaks muutuda.
Klassikaliste, ammu tuntud maitsete nagu magus, soolane, hapu ja kibe juurde on viimastel aastakümnetel lisandunud mekk nimega umami, mida võib tunda sojakastmes ja tomateis. Nüüd ütlevad Lõuna-California ülikooli teadlased, et eksisteerida võib veel ka kuues maitse, mida võib tunda Põhjamaades populaarsetes soolastes lagritsakommides.
Milline on munakoore kaltsiumisisaldus? Kas see on kõikide erinevate liikide munade puhul ühesugune?
Kestlikkus ja ökoloogilisem jalajälg on jõudnud ka autotööstusesse, kus üha enam tootjaid loodussõbralikke materjale kasutama hakanud on. Kui palju mõjutab see sõidukit hankides ostjat ja kas keskkonnasäästlikud materjalid on praktilised ning kvaliteetsed, säilitades seejuures ka sõidukvaliteedi ning –mugavuse?