• 06.12.23, 12:34

Alzheimeri tõve teke võib olla seotud fruktoosi liigse tarbimisega

Ammustel aegadel andis selle süsivesiku tarbimine meie eellastele olelusvõitluses märkimisväärse eelise. Tänapäeval, kui meie toitumine on radikaalselt muutunud, võib see kunagi nii oluline kohastumus hoopiski soodustada Alzheimeri tõve tekkimist.
© Shutterstock
  • © Shutterstock
Intellektuaalsed võimed muutuvad järjest viletsamaks, mälu halveneb tasapisi ja isiksus muutub äratundmatuseni – Alzheimeri tõbi mõjutab meie hulgast paljusid. Vaatamata teadlaste jõupingutustele on see haigus ravimatu.

Seotud lood

Lood
  • 01.12.19, 14:44
Vastumürk tõmbab Alzheimeri tõvele pidurit
Mürgine igemebakter – selline üllatav paharet on saanud uueks peamiseks kahtlusaluseks müsteeriumis, milles on suureks küsimärgiks Alzheimeri tõve põhjused. Teadlastel on aga laetud uudne relv, millega kurikael peatada.
Lood
  • 02.10.23, 06:07
Rasvad ja suhkrud programmeerivad aju ümber
Teadlased on välja selgitanud, kuidas mõni toiduaine muudab aju närvivõrgustiku struktuuri nii, et tekib suurem tahtmine ka hiljem sama toitu süüa.
Lood
  • 01.01.23, 21:06
Vitamiinivaegus võib suurendada dementsuse riski
Üle 55 miljoni inimese kannatab dementsuse mõne vormi all. Haigete hulk kasvab iga aastaga 10 miljoni võrra. Seepärast otsivad teadlased lahendusi, mis takistaksid selle vaevuse invaliidistavate sümptomite teket. Uus uuring näitab, et sümptomite kujunemises võib olla määrav vitamiinipuudus.

Tehnoloogia

Ajalugu

Loomariik

Taimed

Füüsika

Sinu keha

Suured teadlased

Tagasi Imeline Teadus esilehele