Viasat History jaanuari vaatamissoovitused

Viasat History äratab ellu ajaloolised sündmused läbi põnevate ja harivate dokumentaalfilmide. Telekanali programm keskendub Euroopa ajaloole, paljastades mineviku saladusi ja tuues välja nende mõju meie tänapäeva elule. Telekanal on saadaval enamikes Eesti teleoperaatorite pakettides.

SURNUD MEHE NEEDUS: HISPAANIA KADUNUD KULD

Alates 5. jaanuarist neljapäeviti kell 22.00

Endine MMA-võitleja ja kullaotsija Kru Williams, kohaliku põlisrahvuse liikmest uurija Taylor Starr ning tema isa, meisterskulptor Don Froese löövad kampa kogenud legendideuurija ja mägironija Adam Palmeriga, et lahendada lõpuks Slumachi kadunud kullakaevanduse mõistatus. See on peidus kuskil Vaikse ookeani looderanniku ürgses looduses, kuid on juba põlvest põlve uute aardeküttide eest varjatuks jäänud. Paljud on selle otsimisel kaotanud ka oma elu. Aaretejahi nelikul võib küll olla esivanematelt päritud side legendi ja kullaga, kuid nende teel seisavad ees äärmuslikud ilmaolud, halastamatu maastik ja saja-aastane needus. Selles kaheksaosalises seikluslikus doksarjas näeme aardekütte, kes üritavad läbi hammustada salapärastest vihjetest, mille hulgas on kõike alates kadunud salvestistest ja aardekaartest ning lõpetades salajaste kirjade ja suuliste jutustustega. Eesmärk on avastada tõde, leida kuld ja võimaluse korral kirjutada ajalugu ümber.

Imeline Teadus
Imeline Teadus on Skandinaavia suurim populaarteaduslik ajakiri
Ajakiri ilmub ühe korra kuus, iga kuu alguses.

TUTANHAMON: VIIMANE NÄITUS

Pühapäeval, 8. jaanuaril kell 22.00

See oli 26. novembril 1922. aastal, kui briti arheoloog ja egüptoloog Howard Carter tegi väikese augukese maa-aluse ruumi ukseava kohal olevasse krohvi ja nägi esimest korda vaarao Tutanhamoni hauakambrit. Erinevaid uhkeid hauapanuseid täis ruum oli säilinud peaaegu puutumatuna ja muutus peagi legendaarseks. Murrangulise avastuse sajanda aastapäeva puhul pakub see dokumentaalfilm võimalust näha, kuidas 150 eset Tutanhamoni aarete hulgast pandi välja seni suurimale rahvusvahelisele näitusele, mis on pühendatud kuldsele poisile. Me saadame eksperte restaureerimistööde ajal ja reisime koos nendega Los Angelesis, Pariisis ja Londonis.

UNUSTATUD RINDEJOONED

Alates 9. jaanuarist esmaspäeviti kell 22.00

Aastate jooksul pärast liitlaste võitu Teises maailmasõjas on ajaloolased kirja pannud nii maavägede, mereväe ja lennuväe kangelaslikkuse kui ka raske olukorra - nende võidud, kaotused, ohverdused ja aeglase, kuid õiglase liikumise võidu suunas. Need lood on määratlenud terve põlvkonna inimeste saatused, kuid ei moodusta siiski täit tõde. Ikka näib, et mõned jutustuse osad alates vandenõudest ja lõpetades salaoperatsioonidega, on meie ühisest mälust kadunud. Kuueosaline dokumentaalsaade viib meid teekonnale, et täita lüngad nende tuntud ja hästi dokumenteeritud sündmuste vahel, et heita valgust sõjapingutustele, millest vaataja pole arvatavasti kunagi kuulnudki, ja paljastada tõde Teise maailmasõja unustatud rindejoonte taga.

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Madis Aesma
Madis AesmaToimetajaTel:
Kairi Kalmann
Kairi KalmannDisainerTel:
Piret Pihlak
Piret PihlakKeeletoimetajaTel:
Sirle Kübar
Sirle KübarReklaamimüügi projektijuhtTel: 56845555