Flamingode tantsuline edulugu

Isasel flamingol aitavad emase tähelepanu võita punakas jume ja hoolikalt valitud tantsusammud. Täiskasvanud isaslind kasutab oma tantsus üle saja erineva sammu. Selle numbri fotoloos on need uhked linnud peategelasteks.

FOTO: Shutterstock  

Paaritusajal avaldavad isased flamingod emastele muljet tantsuga. Nad kõnnivad ringi, sirutavad kaela, pööravad järsult pead ning lehvitavad tiibu. Tantsitakse üheskoos ja sünkroonis. Flamingod täiustavad oma tantsuoskusi kuni 20. eluaastani, mil nende repertuaaris võib olla 136 tantsu­sammu ja -liigutust.

Linnuparves lüüakse tantsu üheskoos

Paaritusajal avaldavad isased flamingod emastele muljet tantsuga. Nad kõnnivad ringi, sirutavad kaela, pööravad järsult pead ning lehvitavad tiibu. Tantsitakse üheskoos ja sünkroonis. Flamingod täiustavad oma tantsuoskusi kuni 20. eluaastani, mil nende repertuaaris võib olla 136 tantsu­sammu ja -liigutust.

Imeline Teadus
Imeline Teadus on Skandinaavia suurim populaarteaduslik ajakiri
Ajakiri ilmub ühe korra kuus, iga kuu alguses.

Suled võõbatakse punaseks

Flamingod kaunistavad oma keha punaka sekreediga, otsekui meigiksid end. Nii emased kui ka isased linnud kasutavad selleks saba juures asuvast näärmest pärit eritist. Seda määritakse sulgedele nokaga. Mida ohtramalt on linnu sulestik kaunistatud, seda vägevam ta on.

Pesa meenutab korstnat

Flamingolased paarituvad ja elavad suurtes kolooniates. Emane muneb ainsa muna korstnalaadsesse mudast pessa. Kui pisike valge sulepallike on koorunud, toidavad nii isas- kui ka emaslinnud teda nn linnupiimaga, mis on söögitoru limas­kestadest erituv nõre.

Loe flamingode tantsulise elu kohta lähemalt septembri Imelisest Teadusest!

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Madis Aesma
Madis AesmaToimetajaTel:
Kairi Kalmann
Kairi KalmannDisainerTel:
Piret Pihlak
Piret PihlakKeeletoimetajaTel:
Sirle Kübar
Sirle KübarReklaamimüügi projektijuhtTel: 56845555