Viasat History uued dokumentaalsaated ja -filmid

Viasat History äratab ellu ajaloolised sündmused läbi põnevate ja harivate dokumentaalfilmide. Telekanali programm keskendub Euroopa ajaloole, paljastades mineviku saladusi ja tuues välja nende mõju meie tänapäeva elule. Viasat History telekanal on saadaval enamikes Eesti teleoperaatorite pakettides.

DEŠIFREERITUD AARDED

Igal argipäeva pärastlõunal alates esmaspäevast, 4. aprillist kell 16.05

Tollundi mees  Foto: Production

Avastage maailma kaheksa suurimat aaret, mille erakordsed saladused on seni varjatuks jäänud. Teadlased uurivad, mis peitub tegelikult piiblist tuttava Babeli torni ja Egiptuse katkude taga. Sõidame ka Jordaaniasse, et vaadata oma silmaga iidset Petra linna, ja peatume Inglismaal, et avastada Stonehenge'i ja Yorki peata gladiaatorite saladusi. Lisaks sellele uurime kokkutõmbunud peade ja soolaipade saladusi. Eksperdid uurivad iga eset ja asukohta paljude uute tehnikatega, ka tipptasemel kohtumeditsiini kasutades. See aga aitab esmakordselt vapustava tõe juurde jõuda. Arheoloogid, ajaloolased ja teadlased ei jäta vastuseid otsides ainsatki kivi ümber pööramata. Avastage nende aarete ajalugu ja võimalikke tagajärgi, mida nende kohta tõe paljastamine võib kaasa tuua.

Imeline Teadus
Imeline Teadus on Skandinaavia suurim populaarteaduslik ajakiri
Ajakiri ilmub ühe korra kuus, iga kuu alguses.

BETTANY HUGHESI AARETE PLANEET

Alates 10. aprillist pühapäeviti kell 21.00

Professor Bettany Hughes otsib inspiratsiooni ajaloost, kui avastab kuulsaid aardeid ja teeb uusi leide minevikust. Covid-19 pandeemia ajal midagi positiivset otsides helistas Bettany oma sõpradele ja tuttavatele terves maailmas ning küsis, mille kallal nad töötavad ja mida jagada tahaksid. Paljud kutsusid teda uusi avastusi uurima ja tagasid talle juurdepääsu erilistesse paikadesse. Tee peal oli neil enneolematu juurdepääs väljakaevamistele, kus mõnikord tehti otse kaamerasilma ees viimaste aastate parimaid leide. Tipphetkedeks on kuninganna Elizabeth II paradiisisaar Maltal, Gibraltari üllatavalt hiljutine neandertali minevik, Kreekas toimuvad väljakaevamised Aleksander Suure palees ning üllatavad romantilised peidupaigad Itaalias.

Viasat Nature on dokumentaalkanal, mis jutustab inspireerivaid lugusid meie planeedist, loodusest, loomadest ja inimeste suhtest meid ümbritsevaga. Kanali programm on kaasahaarav, meelelahutuslik ning õpetlik. Viasat Nature on saadaval Eesti parimate teleoperaatorite pakettides. Telia ning Elisa klientidele on kanal saadaval ka noppekanalina hinnaga al 0.99€.

ARENGULUGU

Igal argipäeva õhtul alates esmaspäevast, 11. aprillist kell 20.00

Rabav teadus-, loodus- ja haridusdokumentaalsari sellest, mida inimesed võivad loomade evolutsioonist õppida. Tuntud looduskaitsja Patrick Aryee juhtimisel püüab see sari olla üks unikaalsemaid loodussarju, mis on samas täiesti süsinikneutraalne. Lugu saab teadusliku alguse 3,8 miljardi aasta eest ning viib meid evolutsioonilisele teekonnale läbi loomade ja looduse arengu, kohanemise ja ellujäämise. Paljud loodusdokumentaalid täidavad meid meeleheitega, ent „Arengulugu" tekitab hoopis aukartust ja optimismi tuleviku osas. Loodusest õppimine annab meie liigile eeliseid ja inspireerib ka uut põlvkonda.

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Madis Aesma
Madis AesmaToimetajaTel:
Kairi Kalmann
Kairi KalmannDisainerTel:
Piret Pihlak
Piret PihlakKeeletoimetajaTel:
Sirle Kübar
Sirle KübarReklaamimüügi projektijuhtTel: 56845555