Kosmoselaev otsib endale ise kütust

Imelise Teaduse numbris 1/2010 räägime tuleviku kosmosereisidest. Toome lugejateni viis erinevat teoreetilist moodust, kuidas saaks reisida Päikesesüsteemist välja. Näiteks kirjutame raketist, mis ei pea kuigi palju kütust kaasa võtma – ta otsib seda kosmosest ise. Või siis kosmoselaevast, millele annab energiat aatomituumast väiksem, kuid miljon tonni kaaluv must auk.

Võib-olla lendame tähtedele 100, võib-olla 150 aasta pärast. Pole ühtegi loodusseadust, mis tähereisid võimatuks muudaks. On vaid tohutu hulk praktilisi probleeme. Võime olla kindlad, et mitte mingid takistused ei suuda takistada leidlikke insenere ja teadlasi võimalikkuse piire katsetamast. Ülevaade tuleviku tähelendudest on tervelt kaheksal leheküljel, väga loetaval ja hästiillustreeritud kujul.

Vaata ajakirja Imeline Teadus sisukorda SIIT.

Jaga lugu:
Seotud lood
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Madis Aesma
Madis AesmaToimetajaTel:
Kairi Kalmann
Kairi KalmannDisainerTel:
Piret Pihlak
Piret PihlakKeeletoimetajaTel:
Robin Tiits
Robin TiitsReklaamimüükTel: 528 3657