Miks on mõnd keedumuna raskem koorida?

© Shutterstock

ESBEN SCHOUBOE

26. APRILL 2024

Selle, kui kergelt või raskelt koor muna küljest lahti tuleb, määravad kolm põhilist tegurit. Esiteks on tähtis muna vanus, kuna värsketes munades on munakoore siseküljel olev kelme tihedasti vastu koort ja seetõttu on värskeid mune raskem koorida kui näiteks nädalavanuseid mune.

Teiseks on muna raske koori­da siis, kui see pannakse keeva vee asemel keema külma vette, mis seejärel keema aetakse. Sellisel juhul on munavalges sisalduvatel valkudel kauem aega hüübida ning need kleepuvad kõvemini koore siseküljele.

Tellijale avatud. Edasi lugemiseks logi sisse või tee tellimus.

LOGI SISSE kui juba tellid!

Supertellimus

Supertellimus kuumaksega

10,95 €

* kingituseks kaasaskantav kõlar väärtusega 53€

  • Paberajakiri iga kuu
  • Uudised sinu telefonis/arvutis 24/7
  • Uued lood iga päev
  • Tuhanded artiklid arhiivis
  • Hariv lugemine kogu perele
  • Kingituseks kaasaskantav kõlar

Püsimaksega tellimus on tähtajatu. Soovi korral saab selle katkestada vähemalt 15 päeva enne järgmise makse tähtaja saabumist. Paberil Imeline Teadus jõuab postkastidesse iga kuu alguses. Veebis ilmuvad artiklid iga päev.

Supertellimus aastaks

109 €

Ühe kuu kohta 17% soodsam

* kingituseks kaasaskantav kõlar väärtusega 53€

Digitellimus

Kaks esimest kuud kokku

4,95 €

Edasi jätkub tellimus tavahinnaga 9,95 € kuus

  • Uudised sinu telefonis/arvutis 24/7
  • Uued lood iga päev
  • Tuhanded artiklid arhiivis
  • Hariv lugemine

 

Püsimaksega tellimus on tähtajatu. Soovi korral saab selle katkestada vähemalt 2 päeva enne järgmise makse tähtaja saabumist. Imelise Teaduse veebis ilmuvad artiklid iga päev. Tellijana on sul ka ligipääs tuhandetele arhiivilugudele.

Digitellimus aastaks

89 €

Ühe kuu kohta 18% soodsam

Tere Tulemast tagasi!

Sisesta enda kasutajaandmed

Taasta enda parool

Palun sisesta parooli taastamiseks, enda kasutajanimi või emaili aadress